Turisme genealògic

Publicado el : 2020-02-05 17:01:27
Categorías : Default

Turisme genealògic

Una manera molt apassionant de viatjar en el teu passat es visitar els llocs de naixement dels teus avantpassats a través del teu arbre genealògic.

Com veureu jo tinc una rebesàvia nascuda a Santa Coloma de Farnés, la que escriu aquesta postal al seu fill l’any 1911.  A partir de la seva inscripció de baptisme i la dels seus pares vaig saber que una branca seva portava el cognom Martinell i que eren de Rupià (Baix Empordà). Com que aquell estiu del 2004 em trobava estiuejant també en un poblet del Baix Empordà, vaig decidir arribar-m’hi. Només aparcar el cotxe i caminar una mica vaig veure una casa adossada al portal d’entrada al poble on a la llinda de predra estava gravat el cognom Martinell i l’any de 1700 i escaig (no trobo la foto). Una esgarrifança em va recòrrer el cos pensant que portava la sang d’algú que set generacions enrere havia viscut allà. Ara estava habitada però els cognoms que figuraven a la bústia no eren Martinell però podrien ser uns parents...No hi havia ningú aquell dia. Vaig deixar a la bústia una carta de salutació i el mateix arbre genealògic que veieu. Uns dies després vaig rebre un correu on em convidàven a visitar la casa. A la tarda del mateix dia vaig decidir anar fins l’altra poble, Parlavà, on eren nascuts membres de la desena i onzena generació enrera meu. Passejant pel poble vaig demanar a un home per Cal Coder, doncs així figurava en els documents trobats a l’arxiu del bisbat de Girona el nom del mas on vivien. Els Martinell de Cal Corder. I l’home em va indicar desseguida un gran mas darrera meu. M’hi vaig apropar i en una de les parets a certa alçada hi havia unes inscripcions que coincidien amb els noms i anys dels meus avantpassats. Erem a mitjans del segle XVII !!   Per arrodonir-ho més l’home em va indicar que hi vivia o era l’estudi del cantautor Lluís Llach. Els dies posteriors no podia deixar d’imaginar-me els meus avantpassats en aquells indrets que havia visitat.

Recomano molt fer aquest tipus d’experiències. No es pot explicar les sensacions que es tenen quan s’és en un lloc on saps que 300 anys enrera o més hi vivien els  teus avantpassats i que  tu portes la seva sang. Però primer heu de construir el vostre arbre genealògic on jo us puc ajudar.

Compartir

Afegir un comentari

 (con http://)

1 comentaris

Marc Ventura


2020-02-20 16:27:41

Apreciada Sra. Peralta: Si nos envía un correo a la dirección info@genealogiaventura.com le contestaremos como sumo interés. Muchas gracias por visitarnos. Cordialmente, Marc Ventura